sâmbătă, 16 martie 2013

Tutorial clama cu trandafiri din fetru

Multe din lucrurile pe care le fac am invatat sa le fac datorita unor oameni talentati care au alocat o parte din timpul lor crearii de tutoriale. Ma bucur ca exista astfel de oameni de la care am putut invata multe lucruri si le multumesc pentru ca au impartasit si cu ceilalti metodele lor de lucru si mici secrete care ne ajuta sa cream lucruri cat mai frumoase. O Doamna  foarte talentata pe care o cunosc virtual de pe un forum posteaza un tutorial aproape la fiecare lucru pe care il creeaza, iar ceea ce iese din mainile ei ma uimeste de fiecare data, nu am vazut la nimeni asa o mare diversitate de domenii si atata ingeniozitate.
Asa ca am hotarat sa incerc sa fac si eu un tutorial pentru clama/brosa cu trandafiri din fetru.Nu este inventia mea, am invatat si eu de la altii, ce imi apartine sunt dimensiunile si mici trucuri pentru un rezultat mai dragut.
Aveti de nevoie de:
foi de fetru
foarfeca
pistol de lipit cu silicon
baza rotunda dubla, pentru clama si brosa (eu am avut de 3 cm diametru)


Se decupeaza din foaia de fetru un patrat cu latura de 15cm, si se rotunjesc colturile - cu aproximatie, nu trebuie sa iasa neaparat un cerc. Apoi, cu foarfeca, pornind de la margine catre interior, se decupeaza in spirala o fasie lunga. La inceput fasia va fi mai ingusta, iar pe masura ce ne apropiem de centru va fi mai lata, pentru a da amplitudine petalelor viitorului trandafir.
Apoi, pornind de la partea ingusta, rulam fasia, pastrand in partea de jos partea taiata. In felul asta, partea care va fi in sus va fi ondulata.
Aici intra in scena pistolul de lipit. La fiecare una doua ture de rulat punem un punct micut de lipici la baza si continuam in acest fel rulatul pana se termina fasia. Eu prefer sa folosesc pistolul de lipit decat sa cos fasia, pentru ca la cusut mi s-au deformat destul de tare. Atentie mare mai ales cand incepeti sa rulati, fasia fiind ingusta, poate ajunge lipici fierbinte pe degete cand infasurati.
Continuati rulatul avand grija ca fundul trandafirului sa fie plat si fara denivelari, pana cand diametrul partii de jos a trandafirului se potriveste perfect pe diametrul bazei de brosa/clama. Daca ramane un exces de fasie din fetru care nu mai are loc o puteti taia, si apoi sigilati capatul cu lipici. Ultimul pas este sa aplicati lipiciul pe fundul trandafirului si sa il lipiti de baza. Rezultatul e acesta:


Spor la lucru! :)


2 comentarii:

  1. Ooo Roxi ce onoare pe capul meu!!!Multumesc!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca, tu ai un talent extraordinar ca din orice ai la indemana sa creezi ceva deosebit.

    RăspundețiȘtergere